tisdag 19 januari 2010

www.svenskapedofiler.se

Ännu en sajt som hänger ut dömda sexbrottslingar har polisanmälts av Datainspektionen (DI). Det är den tredje sajten på ett år som anmäls – och de rör sig inte om enstaka företeelser.

Att hänga ut offentliga uppgifter om redan dömda pedofiler borde fan inte vara olagligt utan en jävla skyldighet att göra! Tyvärr så försvann även denna sajt illa kvickt.

Länkar: SvD, DagensPS28 kommentarer:

 1. Så länge människor i stort inte kan acceptera rättvisan och rättssystemet för rättviseskipning så kan vi inte ha siter som nämner brottslingar vid namn och bild, oavsett om det handlar om fortkörare eller pedofiler. ca 0.5% av alla som går in på sådana siter gör det för att hitta offer att jaga. De går loss på våld och slår man en pedofil så är det inte många som tycker illa om en, trots att man själv är en sadist som njuter sexuelt av att tortera människor. Genom att välja en pedofil så får en sadistisk våldsbrottsling en "laglig" kanal för att leva ut sin drift, med folkets goda minne då offret "bara var en pedofil"... Kom tillbaks när du känner att du kan veta om att din granne är pedofil utan att du för den skull får smak för sadistiskt våld eller mord.

  SvaraRadera
 2. Men enligt din terori så har ju alltså 99,5% av dem som går in på sådana siter fredliga avsikter och de 0,5% som vill hitta offer att jaga kan ju bara vända sig till domstolen istället där uppgifterna är offentliga handlingar.

  SvaraRadera
 3. Dålig motivering till varför du vill att pedofiler ska hängas ut de har en sjukdom de är fan lika mycket människa som du och jag är.

  De har samma rättigheter som en vanlig människa har. Visst det de gör är fel, men de kan få hjälp om de vill ha det finns till och med människor som är dömda som får psykologisk hjälp för att inte göra något mot barn.

  Siter ska inte vara laglig med information om personer och var de bor över huvudtaget.

  SvaraRadera
 4. Jag har jävligt svårt att tänka mig att du skulle tycka samma sak om ditt eget barn vart våldtagen av en pedofil! Du påstår alltså helt seriöst att du inte skulle vilja veta om din granna va en pedofil om du själv har barn? Du litar så pass mycke på den psykologiska hjälp som finns även fast man får läsa i media om och om igen hur illa vården av psykiskt sjuka fungerar, återfall verkar ju va mer en regel än undantag!

  Nej, bor det en pedofil i mitt område så vill jag fan veta om det så att jag om inte annat kan välja att flytta med mina barn för deras egen säkerhet!

  Så siter som Eniro.se och Hitta.se bör alltså också vara olagliga enligt dig då eller?

  SvaraRadera
 5. Undrar vad Micke skulle anse om hans egen son råkade bli pedofil? Skulle han också hängas ut för allmän avrättning?

  Straffskalan (eller hur vården ska bedrivas) kan man diskutera, men efter avtjänat straff så är brottet sonat. Det finns inget annat sätt.

  Två viktiga frågor:

  1. Hur vet du att informationen på sajten stämmer?

  2. Vad gör du om den INTE stämmer?

  Det är nämligen så att många av dessa sjater används i utpressningssyfte..

  Det är lätt att vara svart och vit "de ska dö" typ..

  ViggoVerner

  SvaraRadera
 6. Skulle min son "råka bli" pedofil så får han väl stå sitt kast, alla är lika inför lagen och skulle knappast begära att min son skulle särbehandlas.

  För att svara på dina två frågor så tycker jag att dessa brottslingar ska hängas ut av staten och inte av privatpersoner och på så sätt införs även en kontroll då bara dömda brottslingar hängs ut (och vill man kontrollera informationen själv så är det ju bara att vända sig till domstol då handlingarna är offentliga).

  SvaraRadera
 7. Sen när anses pedofili som en sjukdom? Runt om i världen sitter mängder av pedofiler och kämpar på internet för att få sin sexuella störning klassad som en normal sexualitet. Ungeför som hetero- och homosexualitet. Problemet för dem är ju att allt fler länder förbjuder sexuellt umgänge mellan vuxna och barn. Så de reser land och rike kring för att hitta nya offer inom lagens råmärke. Den kanadensiska läraren (Virvelmannen) hade aldrig kunnat fångas och dömas igen, om hands identitet inte hade varit kungjord på internet. Skyddandet av vuxna pedofilers identitet av svenska myndigheter underlättar enormt för pedofilerna att fortsätta begå brott. Det kan väl aldrig någonsin ha varit lagstiftarens mening, då personuppgiftslagen antogs. Observera att de pedofiler som inte begår kriminella sexuella handlingar, är skyddade av PUL som alla andra.

  SvaraRadera
 8. Micke>
  Du skriver: "Jag har jävligt svårt att tänka mig att du skulle tycka samma sak om ditt eget barn vart våldtagen av en pedofil".

  Självklart har du rätt. Det är också av denna anledning vi inte låter brottsoffer utdöma skuld och straff till anklagade brottslingar. Brottsoffer tänker inte klart och ska inte ha någon del i rättsskipningsprocessen.

  Blodshämnd, där har du brottsoffer som lägger sig i rättsskipning.

  SvaraRadera
 9. På medeltiden kördes ju med öga för öga, tand för tand. Det funkade sisådär bra. Nu har vi utvecklats (inte alla dock).

  Att vara pedofil är en sjukdom. Punkt.
  Att utagera från sin sjukdom är straffbart. Ungefär som man kan vara nykter alkolist.

  Vilka mer ska vi hänga ut anser ni?

  ViggoVerner

  SvaraRadera
 10. Senast idag så kan vi återigen läsa om en pedofil som fått ett "återfall" i sin sjukdom, denna gång en 62-årig svensk man i Kambodja.
  http://www.peopleequalshit.se/2010/01/skottpengar.html

  Hade denna man fått livstid för sitt första brott så hade åtminstonde tre andra pojkars liv inte varit förstörda idag!

  SvaraRadera
 11. Det är intresant att se hur folk tänker här i bloggen. Själv vill jag då inte ha en pedofil i närheten av mina barn. Jag tycker att det är rätt att hänga ut dem så att folk får välja om de vill ha sina barn boende i närheten av dem.
  Sjukdom eller ej kan ju diskuteras, homusexuallitet ansågs som en sjukdom förr är det pedofilernas tur att bli "normaliserade" nu?

  SvaraRadera
 12. Det är intressant att se hur folk inte tänker. Fokus är hela tiden på "häng dem" och "om mina barn bla bla". Folk blir förblindade av det förhatliga brottet. Jag säger hela tiden, straffskalan kan diskuteras, men att hänga ut folk vid skampålen är inte detsamma.

  Ska vi hänga ut den som kört för fort vid en 30-sträcka också? (dvs den som potentiellt skulle kunna dödat ett barn?)

  ViggoVerner

  SvaraRadera
 13. Skulle straffskalan inkludera livstids fängelsen utan möjlighet till villkorlig frivigning så skulle vi inte behöva hänga ut dem då de aldrig kommer få möjligheten att våldta ett annat barn så straffskalan är ju helt klart relevant i denna diskussion.

  Att potentiellt döda ett barn och att medvetet utnyttja ett barn sexuellt är ju knappast samma sak, du kan ju potentiellt döda ett barn genom att köra inom laglig hastighetsbegränsning också.

  SvaraRadera
 14. Micke,
  Ja men risken anses ju mycket större om du kör 70 eller 30 vid en skola. Poängen (som du missade) var att VAR GÅR GRÄNSEN? Är det bara pedofiler som vi ska hänga ut? Vad sägs om kvinnomisshandlare? Med det ju könsdiskriminerande, så kanske alla som blivit dömda för misshandel borde hängas ut?

  Det finns skäl till att straffskalan är som den är, du kanske skulle lära dig vad skälen är?

  ViggoVerner

  SvaraRadera
 15. Jo självklart är ju risken större, men det jag motsatte mig vad hela tänket angående "potentiellt" skada/döda ett barn, tycker inte riktigt det går att jämnföra med att medvetet göra det!

  Nej jag tycker inte bara det är pedofiler som ska hängas ut utan alla som är dömda för sexuellt relaterade brott, sen kan man ju diskutera exakt vart man ska dra gränsen där såklart. Att personer som blir uthängda kan känna sig förföljda och hotade är väl ingenting jämnfört med vad en kvinna som blivit våldtagen måste känna tex.

  Du får mer än gärna upplysa mig om vad skälen är till att straffskalan är som den är, jag är alltid öppen för att lära mig något nytt, det är mycke möjligt att du kan lägga fram skäl som får mig på andra tankar.

  SvaraRadera
 16. Anonym>
  Du skriver: "Själv skulle jag inte vilja ha en pedofil i närheten av mina barn".

  Och du tror att du är säker om du kollar en lista på nätet? Att dom pedofilerna är de enda som finns? hahahahahahaha

  Snacka om falsk trygghet.

  SvaraRadera
 17. Micke,

  Jag är inte så säker på att du skulle förstå, men prova med att tänka så här:
  "varför har vi inte livstids fängelse (livet ut)?"
  "vad skulle ske om vi hade dödsstraff även för mindre förseelser?"

  Vilken påverkan skulle någon av de ovanstående ha för gärningsmannen, offret, gärningsmannens oskyldiga anhöriga?
  Vad händer med en "uthängde"? Hur påverkas hans liv? Vad händer om den "uthängde" efter en tid visar sig vara oskyldig? (Då kanske han redan tagit livet av sig efter alla trakasserier, alternativt blivit misshandlad till döds av någon annan som läst hans namn på sajten)

  ViggoVerner

  SvaraRadera
 18. "varför har vi inte livstids fängelse (livet ut)?"

  Men som jag skrev i mitt tidigare inlägg så behöver man ju inte hänga ut folk om vi istället inför livstids fängelse. Risken att bli oskyldigt dömd finns ju tyvärr alltid även om jag tror det är ytterst ovanligt i Sverige men om man skulle ta hänsyn till det så skulle man ju aldrig kunna dömma några brottslingar överhuvudtaget, jag förutsätter att svenska domstolar har så pass mycke på fötterna innan de dömmer folk till långa fängelsestraff. Kan inte se någon direkt påverkan på gärningsmannens oskyldiga anhöriga bara för att personen i fråga får sitta i fängelse resten av sitt liv? Offret tror jag dock blir ytterst tacksam för ett sådant straff!


  "vad skulle ske om vi hade dödsstraff även för mindre förseelser?"

  Nu har jag ju inte predikat för dödsstraff för mindre förseelser så jag förstår inte riktigt relevansen där faktiskt.

  SvaraRadera
 19. Micke,

  Du bad mig hjälpa dig att förstå. Därför bad jag dig göra övningen ovan, dvs att försöka tänka utifrån flera olika synvinklar och inte bara din egen. Du kommer aldrig förstå om du hela tiden utgår bara från dig själv.

  ViggoVerner

  SvaraRadera
 20. Nja, du sa att det finns skäl till att straffskalan ser ut som den gör och då bad jag dig upplysa mig om dessa skäl vilket jag inte tycker att du har gjort eller har jag missat något?

  Måste ju säga att försöka utgå från ett våldtäktsoffer är lite väl mycke begärt tycker jag, att de flesta offer vill slippa se gärningsmannen ute på gatan igen är nog inte orimligt att utgå ifrån dock!

  SvaraRadera
 21. Pedofili är inte en 'sjukdom'. Det är en personlighetsstörning vad det gäller den sexulla mognaden. Det lidande tillståndet kan vålla den som är pedofil kan behandlas med t.ex. kriminalvård, samtalsterapi hos psykolog eller kemiskt genom tabletter som slår ut det sexuella intresset helt. Den sistnämnda behandlingen dödar också intresset för sex med vuxna. En variant är också kirurgisk kastrering genom att könskörtlarna opereras bort. Personlighetsstörningen kvarstår, men förmågan att utöva sitt socialt omogna sexualliv är då släckt.
  Psykiatriskt sjuka människor kan ofta relatera till andra människor med hänsyn till deras ålder. Men ofta vet de sjuka inte att ta vård om varken sig själva eller andra. De är förvirrade, ser syner och hör röster. De är deprimerade eller maniska. You name it.

  Pedofiler kan vara allt detta också, men pedofilin i sig är en social störning där pedofilen vet att skämmas och dölja sina intressen. Medvetandegraden är hög. Och likaså är målmedvetenhet stor att jaga och nästla sig in i barns liv. Det kräver sin man att söka jobb och flyga från Sverige till Filippinerna eller Korea för att aktivt kunna utöva sitt intresse och samtidigt dölja att man ger sig på svagare och behövande individer, som barn är.
  Barn som man, likt vilken hustrumisshandlare som helst, hotat för att barnet ska tiga om det obehagliga. Kvinnomisshandlare har också en störd självbild och blåser upp sin godhet och förträfflighet, samt lägger ansvaret på den misshandlade. Precis som pedofiler lägger ansvaret på barnen eller ett perifert "sjukdomsbegrepp".

  Pedofiler som aktivt väljer att utnyttja barn istället för att göra något åt sin sociala syn på andra, ska självklart inte kunna luta sig tillbaka och lugnt känna sig trygga bakom PUL och DI. Sitter man på nätet och spanar efter barn och länder i utsatta och oskyddade positioner, så ska man ha en stämpel i passet att man är dömd för pedofili i sitt hemland eller annorstädes. För varenda pedofil kan lika aktivt välja att inte spana efter och förgå sig mot barn som att göra det.

  Den svenska lagen är mycket hänsynstagande till de som prövas för övergrepp mot barn. Och när det väl är prövat så kan de dömda själva agera så att samhället åter kan lita på dem som seriösa medborgare. Det är inte varken lynchjustis eller öga-för-öga som behövs eller krävs. Det krävs skydd för barnen, så länge samhället har pedofiler som aktivt väljer att avstå från att göra något åt sitt sexuella hobbyliv.

  SvaraRadera
 22. Micke,

  I så fall ger jag upp. Att se saker från annat synsätt än ditt egna extremt svart-vita synsett verkar du inte vilja eller inte kunna. Världen blir ju enklare på så sätt tyvärr.

  Bye

  ViggoVerner

  SvaraRadera
 23. Hmm .. Hela resonemanget on pedofilen som en personlighetsstörd individ finns ju som stereotyp inbakat i en dfel personlighetsmodeller, men grundtypen av asv pedofil fungerar ju inte på det där sättet. Skribenten har tagit en sexuell psykopatisk predator och gjort till ett "normalfall" i sin jämförelse, medan verkligheten visar att endast 0,5% av folkgrupper, oavsett vilken grupp man tittar i, går över gränserna. Den genomsnittlige pedofilen nästlar sig visserligen ofta in i barnrelationer, men inte för att få sex utan för att få socialt umgänge för tro det eller ej, men barn är underbara varelser att umgås med. Majoriteten vet att sex aldrig kommer på tal och de flesta har inte ens förmågan att ens kunna tänka sig att gå längre med sina unga vänner. Barn är pure och det är inte sex, så att kombinera de två begreppen känns inte bra. De pedofiler som lärt sig att sexualiteten som sådan bara är ett genetiskt "överskott" och helt oanvändbar i den sexuella preferensens relationer så kan man lära sig att förpassa det hela till onani och ett fantasiliv istället om man nu vill "släppa på trycket" ibland och "bara" ha den sociala och emotionella biten i sin pedofili. De flesta barn som umgås med pedofiler vet att personen är pedofil men skiter i det eftersom pedofilen är allt som övriga vuxna i samhället inte är mot barnen för det mesta, och så länge pedofilen inte kommer med skamliga förslag så kan sådana relationer vara forever.
  You gotta see the human to be able to see the human. :)

  SvaraRadera
 24. Vad fan är det där för jävla skitsnack, om du slår upp ordet PEDOFIL i en ordbok så står det ordagrant "vuxen person som känner stark SEXUELL attraktion till barn" vilket är en jävla stor skillnad med att få socialt umgänge och umgås med barn!

  SvaraRadera
 25. Vad uppslagsboken säger och hur det känns att vara pedofil är två vitt skilda begrepp. En född pedofil har hela spektrumet av sexualitet som en vanlig heterosexuell person har. Det är inte barfa sex som gör det andra könet attraktivt utan snarare alla delar av interaktion i vardagen som är intressanta. förhållanden där sexet är great men kärleken är död slutar sällan bra. Skillnaden för pedofilen är dock att hela inriktningen och hela den psykologiska biten aldrig utvecklades vidare när personen blev tonåring utan stannade kvar på den ålder de är kvar på mentalt sett. Många pedofiler är väldigt barnsliga och är praktiskt taget vuxna barn.

  Den sexuallea atraktionen finns alltid där och är väldigt stark, men som pedofil kan man inte agera på den, så valmöjligheterna man har kvar är att ta det sociala umgänget enbart och sedan finna sig i ett liv utan sex, alt skaffa substitut i form av docka eller liknande. Dockor är pinsamma dock då det är lite freaky med stort f men de som vågar blir otroligt mycket mer avslappnade och stabila med den typen av terapi.

  Det myllrar dock av pedofiler out there som tar den sociala biten och ofta umgås med barn och i de kretsarna är mycket populära bland barn och ungdomar. Kanske är det något för er andra att ta efter, jag menar, om det bara är pedofilerna som intresserar sig för alla utstötta barn i samhället så skall man ju börja DÄR istället för att lägga ytterligare en massa skattepengar på att ännu hårdare sätta dit de som handlar på den där jävla köttmarknaden. Stäng varuhuset istället så försvinner kunderna av sig själva.. ;)

  Btw .. Vad står det om du slår upp ordet heterosexualitet, eller för all del homosexualitet i samma uppslagsbok?

  SvaraRadera
 26. Låt rättssystemet sköta detta. Det sista vi vill ha är ett samhälle där pöbeln ger sig på människor som redan avtjänat sitt straff. Detta är den oundvikliga konsekvensen av att hänga ut människor.

  SvaraRadera
 27. Jag håller med om att sidan är helt oetisk. Har man en gång gjort ett brott är man inte brottsling för hela livet. Man ska inte dömas ut som person för att man tidigare i livet gjorde ett fel som man ångrar.  EN VIKTIG SAKUPPLYSNING!

  Svenskapedofiler.se är startade av nazister aktiva i den militanta nazistgruppen Svenska Motståndsrörelsen. Svenska Motståndsrörelsen vill störta demokratin med en våldsam "vit revolution". De är även kopplade till flera brott, allt från hets mot folkgrupp till misshandel, mord och olaglig uppbyggnad av paramilitär verksamhet. Är det några samhället borde ha koll på är det dem.

  SvaraRadera
 28. Men de va en djävla massa kvasi dravel här, för i helvete !!!!!
  Knulla inte på barn, period !!!!

  SvaraRadera